Skip to main content

Hol parkolhat? Segítünk!

A Szentesi Üdülőközpont a város aktív turisztikai életének jellemző helyszínén, a helyi védettséget élvező Széchenyi-liget árnyas fáinak ölelésében várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit. Ezen a területen csak a kijelölt helyen parkolhat, és ha úgy gondolja, hogy felfedezett egy új árnyas helyet, amit más nem foglalt el, ne reménykedjen, nem véletlenül maradt szabadon, mert a helyiek tudják, hogy a rend éber őrei figyelmeztetés nélkül büntetnek.

Azért, hogy ne kerüljön kellemetlen helyzetbe és a strandolás, kikapcsolódás után ne várja pl. egy büntető cetli a szélvédőn, figyelmesen olvassa el tanácsainkat.

A liget bejáratától a KRIMÓ szórakozóhelyig tilos a parkolás, amit tábla jelez (látható az egyik fényképen). Előszeretettel állnak meg a kanyar után autóval, de ott még nem szabad, csak a kijelölt parkolóban állhat meg. A liget egész területére behajtani tilos, mert védett övezet és nagyon komolyan veszik. A futópálya mellett sem szabad parkolni (ez az út a ligetben található múzeumhoz vezet). Ha bár nem tiltja tábla, de ez a terület a liget sétánya.

Parkolni a kijelölt parkolókban szabad, vagy az eszperantó hídtól a kifelé vezető út szélén! Ahhoz, hogy ezt megtegye meg kell fordulni és kifelé hajtva a ligeti úton álljon le.

Ha tényleg el akarja kerülni a felesleges idegeskedést, akkor a Csongrádi úton parkoljon és nincs 100 méter a strand bejárata. Itt délután már árnyékban állnak az autók!

Másik lehetőség a Vecserifoki út, itt rengeteg parkoló van és innen még közelebb a strand bejárata.

A Liget étterem mellett sokan behajtanak a kis teniszpálya mellé (a múzeum mögött) csak nem figyelik a kihelyezett behajtani tilos táblát! Ez is a liget területe, itt is büntetnek!

Még egy parkolásra alkalmas terület van, ami a teniszpályák mögötti út a Kurca partján. Ezt a helyiek a vádászházhoz vezető útnak hívják, és az útszélén lehet parkolni.

Ha vidékről érkezik, higgye el, hogy a legjobb választás a Csongrádi úti vagy a Vecserifoki úton történő parkolás, mert itt a legkisebb annak veszélye, hogy bármi történjen autójával.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy Szentesen nagyon sokan járnak kerékpárral. A népszerű szentesi humorista Badár Sándor úgy emlegeti szülővárosát, hogy Sanghaj után itt van a legtöbb kerékpáros. A liget bejárata előtt kerékpárút van és szentesiek a hídról legurulva szinte lassítás nélkül haladnak el ezen a szakaszon. Nagyon teker mindenki és az sem befolyásolja őket, ha nincs is elsőbbségük! Ha ezt a szokást ismeri, akkor biztonságban tud közlekedni városunkban! Várjuk szeretettel!

Ide ne parkoljon! / No parking!

Ha az alábbi területekre áll, jól gondolja meg, mert büntetést vonhat maga után. Ha a forgalmat akadályozza, akkor autója elszállításra kerülhet! Nekünk az Ön gondtalan pihenése a legfontosabb ezért igyekszünk a teljes körű tájékoztatásra. Várjuk Önt és családját, hogy pihenjen, lazuljon Szentesen. Ha vízilabda mérkőzésre vagy úszóversenyre érkezik, akkor jó sportolást, jó szurkolást kívánunk!