Skip to main content

A Szentesi Sportközpont és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont  amatőr fotósok részére fotópályázatot hirdet, melynek témája „SZENTES és KÖRNYÉKE AKTÍV TURIZMUSA”.

Pályázatunk célja, hogy városunk és régiónk lakosai ,,objektívjén” keresztül is láttassuk és láthassuk Szentes és környéke aktív és passzív kikapcsolódási, pihenési lehetőségeit.

Kategóriák

  1. Aktívan a természetben –   Olyan, az aktív kikapcsolódás témában készült fotókat várunk, melyek egyszerre láttatják a természetet és az ott valamilyen, első sorban sporttevékenységet végző embert vagy embereket. Csak egyértelműen beazonosítható, Szentes és kistérségében készült fotókat várunk, melyeken olyan tevékenységek szerepelnek, mint az evezés, kerékpározás, séta, futás, lovaglás, horgászat
  1. Vízisportok  – úszás, vízilabda, búvárkodás – az uszoda területén készült, edzés, mérkőzés  vagy bármilyen sport eseményen készült fotók
  2. Üdülőközpont – a Strand területén készült életképeket várunk
  3. Tiszai Strand – életképeket, sportolási tevékenységről készült fényképeket várunk

KIKNEK SZÓL A FELHÍVÁS:

A felhívás amatőr és profi fotográfusok számára szól. A pályázat tematikailag kötött.  A pályázat témájaként meghatározott koncepcióhoz/leíráshoz tartalmilag kapcsolódnia kell.

RÉSZVÉTEL és JELENTKEZÉS:

A pályázaton való részvétel díjmentes.

A jelentkezés feltétele a regisztráció, a pályázó adatainak (az alkotó neve, születési év, lakcím, telefon) megadásával történik.

A jelentkezés menete: A pályaműveket e-mail-ben pályaművenként, nem tömörített mappában kérjük eljuttatni a marketing@udulukozpont-szentes.hu  és sportcsarnok@szentes.hu címre.

Az email tárgyában az alábbit kérjük beírni: Aktív turizmus Szentes pályázati anyag Egy pályázó maximum 3-3 darab képet küldhet be a pályázatra kategóriánként. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból, ez utóbbi maximum 5 képet tartalmazhat. 

FORMAI és TECHNIKAI FELTÉTELEK:

A képek technikai feltételei a következők:

A pályázaton legalább 6 megapixel felbontású képpel lehet pályázni.

 

Kép formátum és méret:

JPG, a kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb, mint 2100 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg az 5500 pixelt.   A kép felbontása 300 Dpi.

 Kép címe és fájl név:

A fájlnevek az alábbit tartalmazzák (alkotó neve, egyedi fotó/sorozat címe, sorszáma): pl. NEV_CIM_01

A beküldött e-mail tartalmazza a pályamű rövid leírását: maximum 500 karakter (Mikor? Ki? Mit? Hol? Miért?), valamint a csatolt szerzői jogvédelmi nyilatkozatot aláírva.

A képek ne tartalmazzanak keretet, feliratot, logót stb.

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA: 

A pályázatra beérkezett pályaművek (egyedi fotók/sorozatok) zsűrizése során előnyben részesítjük az eredetiséget, a konvenciókon túlmutató látásmódot, megközelítést és a meghatározott témára történő tartalmi reagálást.

A szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek pénzösszegbeni díjazásban részesülnek kategóriánként.
1. díj 45.000 Ft, 2. díj: 30.000 Ft, 3. díj: 20.000 Ft értékben.

A zsűri különdíjakat is kioszthat.

Minden kategóriában max. 5 fotó kerül díjazásra. A pályázat kiírói fenntartják a jogot, hogy amennyiben a szempontjaiknak nem megfelelő pályamunkák érkeznek, ne hirdessenek eredményt.

 

Beküldési határidő: 2022. július 31.

 

Eredményhirdetés:

  • kategória: 2022. augusztus 12.
  • kategória: 2022. augusztus 12.
  • kategória: 2022 augusztus 12.
  • kategória: 2022. augusztus 12.

 

NYILVÁNOSSÁG ÉS SZERZŐI JOGOK:

A pályaműveknek és a pályázóknak az adatai az eredményhirdetésig nem nyilvánosak. 
A pályázó a nevezésének megküldésével és a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázat feltételeit, és egyben hozzájárul, hogy a beküldött pályaműveket a rendezők térítésmentesen a kiállítás anyagába beválogassák és azt nyilvános kiállításon bemutassák.

A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a nyertes pályaművét a pályázat kiírói facebook és web oldalaikon névvel együtt közzétegyék, és felhasználják reklámkiadványokban és különböző promóciós anyagokban.

 

Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő vagy szerzői jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi és anyagi felelősséggel tartozik és köteles az Üdülőközpontot és a Sportközpontot ez igény érvényesítése alól mentesíteni.

 

EGYÉB INFORMÁCIÓ

 

A pályázatot a Szentesi Sport- és Üdülőközpont és a Sportközpont írja ki és bonyolítja le. A két intézmény a saját jogán hirdeti meg a pályázatot, a nevezés önkéntes, a nevező saját felelőssége, hogy a pályázati anyagok elkészítése közben megőrizze a testi, szellemi és mentális épségét. A pályázat kiírói nem vállalnak felelősséget a beküldő saját maga által, magának, vagy környezetének okozott bármilyen nemű és értékű károkért. A pályázat kiírói fenntartják a jogot a zsűri kiválasztásában, az érkezett pályaművek elbírálásában, az eredmény kihirdetésének időpontjának, a nyeremények, díjátadó helyszínének kihirdetésében és annak megváltoztatásában. Amennyiben a pályázó a pályázati kiírásnak megfelelő anyagot küld be, a zsűri a vizuális pályázati tartalom miatt nem vonható kérdőre az egyes pontokban a szubjektivitási értékelés miatt. A pályázó a beküldött anyagok szellemi jogtulajdonosa, a pályázaton való induláskor tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírói a saját kommunikációjukban a beküldött pályaművet használhatják, nyilvánosan megosztják, időbeli és térbeli korlátozás nélkül. A pályázó a panaszával, kérdéseivel a pályázat kiíróihoz fordulhat, kizárólag írásban.

Nagyon várjuk a kreatív, gyönyörű és cool tartalmaikat, a cél, hogy megmutassák itthon és bárkinek, hogy miért jó Szentesre látogatni. Mit lehet itt csinálni, mire vagyunk büszkék, mit szeretnénk másokkal is megosztani.

Leave a Reply