• Kis slider

  • Széchenyi terv

Bemutatkozás

Szentesi Üdülőközpont Nkft.

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont a festői szépségű Széchenyi liget és a várost átszelő Kurca folyó ölelésében található. Sokrétű és színes kikapcsolódási és sportolási lehetőséget kínál az ide látogató vendégek részére. Szolgáltatásainkat a természetet kedvelő, nyugodt pihenésre vágyó, de aktív sportolási lehetőségeket is kereső vendégeknek ajánljuk.

Az uszodába látogató vendégeink részére számos szórakozási- és kikapcsolódási lehetőség és szolgáltatás biztosított. A kültéren három hideg vizes úszómedencét (25, 33, 50 méteres medence), három meleg termálvizes medencéket vehetnek igénybe, illetve a kisgyermekes családok két részből álló gyermekmedencét találnak. Ezen kívül minden korosztály számára élményt biztosító három csúszdából álló csúszdaparkot találhatnak. 2013 óta több új létesítménnyel bővült a Szentesi Üdülőközpont szolgáltatási köre. Fedett 50 méteres sportmedencében minden hobbi és profi sportoló megtalálja a sportolási lehetőségét. A sportmedence mellett új élmény- és wellness részleg is megtalálható. Az élményrészlegben egy gyermek medence és egy élményelemekkel ellátott medence található, a wellness részlegben két melegvizes medence és egy szaunapark (finn szauna, gőzkabin, jégkabin, infrakabin, csobbanó medence, Kneipp-medence, pihenő részleg, sóbarlang) található. A kültéri 50 méteres, gyermekmedence és csúszdák főszezonban működnek.

Azok számára, akik aktívan szeretnék az idejüket eltölteni, az üdülőközpont területén megszámlálhatatlan sportolási lehetőség kínálkozik. Lehetőség nyílik búvárkodásra, horgászatra a Kurca folyó partján, teniszezés a szomszédos teniszpályán illetve futás a Széchenyi ligetet körülölelő futópályán. Emellett az egész üdülőközpont gyönyörűen rendezett parkos területén a család minden tagja megtalálja a számára megfelelő mozgás- és játéklehetőséget.

Sok szeretettel várjuk a Szentesi Üdülőközpontba!

SZENTESI TERMÁL- STRANDFÜRDÕ FEJLESZTÉSE

Szakmai csillagok az Üdülőközpontnak
A Magyar Fürdőszövetség értékelte a strandunkat

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/9/csill.htm

A Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottsága 2016. július 08-án elvégezte a Szentesi Üdülőközpont minősítését, mely az uszoda, strand és élményfürdőre és annak környezetére terjedt ki – tudtuk meg Márton Mária igazgatónőtől. A napokban kapták meg ennek a minősítésnek az eredményét, mely jól tükrözi azt a városi közös akaratot, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson az ide érkező vendégeknek.

Még mielőtt a csillagok számára rátérnénk, el kell árulni, hogy a múlt hét csütörtökén az értékelésnek köszönhetően a debreceni fürdő egykori vezetője meglátogatta az Üdülőközpontot (inkognitóban), hogy saját szemével lássa a változást. Elmondta, hogy ismerte a fürdőt és nem tudta elképzelni, hogy mi történt itt az utóbbi négy esztendőben, hogy ilyen jó eredményt ért el a fürdőnk a minősítésen.

Minősítő Szakbizottság a minősítés során a nemzeti védjegy odaítélésében:

– strandfürdő kategóriában 189 ponttal **** – azaz négy csillag
– élményfürdő kategóriában 185 ponttal **** – azaz négy csillag
– fedett uszodájuk uszoda kategóriában 183 ponttal ***** – azaz öt csillagos besorolásra javasolta a fürdőt.

A szöveges értékelésben szerepel, hogy a fürdő létesítményei gyönyörű parkban, megfelelő adottságú területen helyezkednek el ugyanakkor számos javítási pont van ill. a jelenlegi helyzet nem kielégítő az alábbi területeken:

– termál és külső 33-25 medencék medencék burkolata-térburkolata
– strandterület fűminőség – élezetten az élmény felöli oldalon
– folyó felőli oldal kiszolgáló épületek látványa….takartsága

Amennyiben a védjegy odaítélésre kerül ezek a jövő évi esedékes ellenőrzés során ronthatják az eredményt, így van még hova fejlődni, de az ítészek helyeslik az irányt.

Forrás: Vidovics Ferenc http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/9/csill.htm